Кулінарія

Салат тетяна з копченою куркою

Гарний і смачний салат! Прикраси столу і свято смаку! Салат “Тетяна” з копченою куркою стане справжньою прикрасою святкового столу на будь-якому урочистому заході. Апетитний і красивий, він обов’язково порадує гостей своєю оригінальністю і смаком.

ІНГРЕДІЄНТИ НА 6 ПОРЦІЙ

  1. Копчена курка 500 гр.
  2. Яйця 3 шт.
  3. Твердий сир 150 гр.
  4. Цибуля ріпчаста 40 гр.
  5. Ананас 100 гр.
  6. Майонез 50 гр.
  7. Сіль за смаком.

Всього: 100 гр складу

  • Калорійність складу:166 ккал.
  • Білків:15 гр.
  • Жирів:12 гр.
  • Вуглеводів:2 гр.
  • Час приготування: 25 хв

ПОКРОКОВЕ ПРИГОТУВАННЯ

  • Яйця для салату краще зварити заздалегідь. Якщо до початку нарізки курки вони будуть вже остиглими, це значно скоротить загальний час, витрачений на приготування салату.
  • Традиційно в листкових салатах кожен шар присипається невеликою кількістю солі. Тут це не потрібно, курка вже повністю готова, і не вимагає додаткових спецій, а в майонезі достатньо солі, щоб приправити інші інгредієнти.
  • Курку нарізаємо дрібним кубиком і викладаємо рівномірним шаром на дно широкого страви, в якому і будемо подавати готовий салат до столу. Лук очищаємо, моєму і дрібно ріжемо. Можна кубиками або тонкою соломкою, за бажанням. Викладаємо цибулю зверху курки і змащуємо невеликою кількістю майонезу.
  • Яйця, зварені круто, очищаємо і рубаємо дрібним кубиком. Викладаємо яйця поверх курки, рівномірно розподіляємо, щоб не було порожніх місць або гірок. Покриваємо невеликим шаром майонезу.
  • Твердий сир будь-якого сорту натираємо на крупній тертці і рівномірно присипаємо попередній шар. Змащуємо майонезом і приступаємо до завершального кроку.
  • Консервований ананас нарізаємо кубиком. Якщо вибрано ананас не шайбами, а кубиками, відкидаємо необхідну кількість на сито, і залишаємо стекти на кілька хвилин. Рівномірно розподіляємо шматочки ананаса по поверхні салату і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!