Кулінарія

Обіцяний рецепт тонкої піци, в якому дріжджовому тесту не потрібно підніматися

Нарешті, руки дійшли до піци і обіцяної публікації на цю тему. Піца тим хороша, що тонка, смачна, а часу приготування вимагає менше звичайного, так як не потрібно піднімати дріжджове тісто.

Я пробувала робити взагалі без дріжджів, але не сподобалося. І смак тесту не той, і текстура не та. Без дріжджів тісто виходить щільним, однорідним і зовсім несхожим на справжню піцу. З дріжджами і смачніше, і краще, і душистее, і насиченішим.

1. Дві чайні ложки сухих дріжджів перемішати з чайною ложкою солі і трьома чайними ложками цукру.

2. Залити теплою водою 300-400 мл, перемішати і дати їм заробити.

3. Потім додати 3-4 столові ложки оливкової або будь-якого рослинного масла.

4. Борошно на-віч, головне, щоб замісилася тісто. Просто додайте потихеньку, щоб замісити консистенцію, яку потрібно буде розкачати качалкою.

5. Всередину тіста додати тертий сир. Сир на ваш смак, хто який любить і віддає перевагу. Він не дасть тесту бути рівним, а створить смачні прошарку. Кількість: пару невеликих жмень.

6. Не потрібно давати тесту підніматися, інакше воно буде здобним і булочним. Розділити на 2 частини, розкачати тонким шаром і викласти на деко з папером для випічки.

7. Для начинки використовуйте те, що Ви любите. Ми використовуємо італійські протерті помідори в банках. Це терті свіжі помідори без великих шматочків.

8. У перетерті помідори додати тертий часник, трохи солі, трохи цукру, можна приправити чимось ще для смаку. Я сьогодні додала: свіжий часник, сухий, суху кінзу, сіль.

Томатну пасту я не використовую для піци, вона грубувата все-таки і перебиває смак. Є спеціальні готові соуси для піци, але спробувавши різні, навіть дитячі для дитячої піци, все ж залишилася при італійських протертих помідорів, які не перебивають смак сиру, а добре гармонують із ним.

9. Рясно намазати підготовленою сумішшю (або спеціальною пастою для піци) тонко розкатане тісто.

10. Не густо посипати тертим сиром. Це буде перший шар сиру.

11. Зверху викласти порізані оливки або що Ви любите. Помідори будуть зайвими, вони вже є в піці. Можна гриби або перці, якщо оливки не любите.

12. Знову присипати сиром (вже побільше) і зверху покласти тонкі півкільця цибулі. Цибулю зверху сиру, тому що під сиром він звариться, а не засмажитися.

13. Духовка 220-240 градусів, але не менше, щоб піца запікалася, а не варилася. У мене духовка не дуже сильна вже, так що випікаю на 230-240 зазвичай. Якщо у вас сильна, то 220 підійде. Час краще дивитися самим, щоб піца запеклася, краї тіста підсмажилися, а сир запікся до світло-оранжевого кольору.

Другу піцу зробила з іншим сиром. Вниз поклала тертий, а зверху ось такий.

Просто колись хотілося піцу, а сиру вдома не було, крім ось цього напівтвердого, який на тертці не потерти (занадто м’який). Зробила піцу з цим сиром, і нам так сподобалося, що сьогодні вирішила повторити.

Піца дуже смачна. А головне, що готується швидко, і не треба чекати, коли тісто підніметься. Ми з чоловіком любимо саме тонку хрустку по краях піцу з оливками, тому перестала робити товсту і середню.

Коли багато тесту, то їж тісто з начинкою, а тут тісто не превалює над смаком сиру, все гармонійно.

У другій піци сир запікся до хрусткого стану, тому що напівтвердий. А це теж смачно і незвично. Хрустка піца з хрустким сиром. Приємного апетиту.