Піца порційна (супер тісто на піцу)
Я поділюся з вами рецептом дуже простого і швидкого дріжджового тіста для піци. В рецепті я розтягую тісто руками, тоді воно виходить особливо повітряним, але при цьому тонким.
З таким тестом можна приготувати і одну велику піцу, просто добре припиліть поверхню столу тісто борошном і розкачайте велике коло качалкою. А ось такі міні піци дуже подобаються діткам і в школу зручно покласти на перекус і взяти з собою на пікнік. Начинка для піци може бути абсолютно будь, яку ви любите!
Розлітаються в мить!
Для тесту нам знадобиться
- тепла вода 150 гр
- сіль 1/2 ч. л.
- цукор 2 ч. л.
- дріжджі б/д 1/2 ч. л.
- олію раст. 2 ст. л. (+1 ст. л)
- борошно 250 гр (+20гр~)
- Томатний соус і начинка зі смаком!
Як готувати?
Дуже просто! У теплу воду додаємо сіль, цукор, дріжджі і масло. Перемішуємо і просіваємо борошно. Починаємо замішувати ложкою, а потім руками. Якщо відчуваєте, що борошно вже вся розійшлася, а тісто дуже липке, то підсипати по одній столовій ложці борошна. Мені знадобилося 2 ст. л.
Тісто збирається у грудку, м’яке і зовсім трохи липке. Не переборщіть з борошном! Краще додати трохи масла на руки при вимішування.
Змащуємо шар тіста рослинним маслом і накриваємо ємність плівкою або щільною кришкою і прибираємо в тепло на 40 хв.
Я люблю зовсім трохи нагріти духовку вимкнути її і поставити в неї ємність з тістом. Дуже добре і швидко піднімається.
Коли тісто піднялося, трохи обминаємо його руками і розтягуємо в ковбаску. Розрізаємо на 12 шматочків. Підкочуємо кожен шматочок у маленьку кульку і накриваємо плівкою. Тепер розтягуємо кожен кульку руками, формуючи коржик і відразу кладемо на деко, вистелений пергаментом.
Апетитно!
Далі змащуємо кожну заготовку томатним соусом і укладаємо начинку: у мене натерта ковбаса і сир . Випікаємо в розігрітій духовці при 220 градусах 15 хв. Якщо у вас велика піца, може знадобиться хвилин 20-30.